Automatisk opgradering af FacilityNet Outlook Add-in fra version 2 til version 3

Indledning

Denne guide hjælper dig med at opgradere Facilitynet Outlook Add-in på tværs af din organisation fra version 2.x til version 3.x. Den nyeste version indeholder en række fejlrettelser, som vil forbedre brugeroplevelsen.

 

Her kan du se, hvad der er kommet af fejlrettelser og forbedringer: Release Notes

 

OBS: Denne vejledning er beregnet til dem, der bruger et centralt pakkeudrulningssystem. Hvis du selv er ansvarlig for at installere software på din computer, så skal du benytte vores guide til manuel opgradering.

 

Bemærk

Du skal være opmærksom på følgende ændringer i forbindelse med opgraderingen:

  1. Som en del af opgraderingen vil brugerne miste deres login til FacilityNet. De vil derfor opleve at blive spurgt om adgangskode, første gang de benytter den nye version af Add-in.
  2. Fra version 3.2.0 af Add-in er "Mit FacilityNet" genvejen i folderlisten skjult. Det skyldes kompatibilitetsproblem med Outlooks nye app bar. Læs mere i vores artikel om ny Outlook app bar og Mit FacilityNet genvej.
  3. Fra version 3.2.0 er ikonet for FacilityNet udskiftet. Du skal derfor ikke længere se efter "pingvinen", men den kulørte "smiley": facilitynet-logo-no-text.png

 

Udfordringen

Der er blevet opdaget et problem med nogle versioner af de gamle installationspakker i 2.x serien. De rydder ikke korrekt op. Du er derfor nødt til at foretage nogle manuelle skridt, hvor man normalt bare kan køre den nye installationspakke for at opgradere.

 

1. Fuld afinstallation

For at kunne udføre nedenstående oprydning, er I nødt til at splitte installationsprocessen op, så den først afinstallerer den gamle Add-in version og senere installerer den nye.

 

2. Slet gamle programfiler

I forbindelse med at vi har opgraderet et logging library for en kritisk sårbarhed, vil installationen fejle, hvis brugeren tidligere har haft Add-in installeret. I den nye installer er dette løst, men det er den gamle version af installeren, der står for afinstallation.

 

I er derfor nødt til manuelt at tilføje et skridt til jeres pakkesystem, hvor I sletter programfolderen for Add-in. Den ligger et forskelligt sted alt efter sproget i Windows og alt efter om det er 32-bit eller 64-bit udgaven af Add-in. Det vil være en af følgende placeringer:

C:\Program Files
C:\Programmer
C:\Program Files (x86)
C:\Programmer (x86)

 

3. Tilladelse til at køre Powershell scripts

Der blev opdaget en fejl i installeren, hvor den efterlod sin registreringsnøgle, som bl.a. indeholder licens- og brugeroplysninger. For at løse denne fejl, har vi været tvunget til at indføre en custom Powershell installer action. Installeren kræver derfor nu, at der ikke er låst ned for at afvikle Powershell scripts på computeren.

4. Bevar bruger logins

Hvis I ikke ønsker, at brugerne skal logge ind igen efter opgraderingen, så skal I indføre et skridt i jeres pakke, der kører før afinstallationen af den gamle version og gemmer loginoplysningerne.

 

I skal også indføre et skridt, der kører efter installationen af den nye version og genindlæser loginoplysningerne.

 

Vi har lavet en artikel om at bevare brugernes adgangskode ved opgradering.

Var denne artikel en hjælp?
0 ud af 0 fandt dette nyttigt