Release notes - v2.5.715

Vigtigste forbedringer

 

Undtagelser for gentagelsesserier

Vi har fuldført udviklingen af gentagelser for ressourcebookinger, så tidligere begrænsninger nu er væk. Hermed er følgende nu blevet muligt med forekomster:

 

Ændre tiden for en forekomst

Brugere kan flytte en forekomst i tid på sædvanlig Outlook manér, ved enten at åbne forekomsten og ændre tidspunktet, eller trække og slippe den på et nyt tidspunkt i selve kalenderen:

 flyttet-tid.png

Åbner man forekomsten op, vil man se at tiden for lokalebookingen har ændret sig, så den matcher forekomstens tidspunkt og ikke seriens tidspunkt:

flyttet-tid-2.png

Bemærk: Det tager nogle gange Outlook 10-20 sekunder at behandle en træk & slip begivenhed i kalenderen. Lav ikke yderligere ændringer til samme mødeserie, før du får kvittering fra FacilityNet på at ændringen er gennemført.

 

Flytte lokation for en forekomst

Går man ind på en forekomst, kan man nu redigere eller slette ressourcebookingen for den dag:

flyttet-sted.png

Dette vil lave en undtagelse i Outlook med den nye lokation:

flyttet-sted-2.png

 

Beholde Outlook forekomsten ved ressourcekonflikter

Førhen var vi nødt til at fjerne forekomsten i Outlook, hvis brugeren valgte at beholde en ressource, der var optaget på en af dagene i serien. Nu vises i stedet følgende besked:

resource-busy-change.png

Vælger man at gennemføre reservationen, får man en undtagelse i Outlook for dagene med ressourcekonflikter, hvor lokationen er blank:

resource-busy-change-2.png

Bemærk: Vi er nødt til at opdatere lokationen i baggrunden efter bookingen er færdiggjort. Der vil derfor gå op til 10-20 sekunder, før man kan se undtagelserne i Outlook kalenderen, efter man har lukket mødet.

 

Frigiv nemt ressourcebooking når møde slutter tidligere end planlagt

Når et møde først er gået i gang, kan man ikke slette en eventuel tilhørende ressourcebooking, da lokalet har været reserveret til personen, der har booket. Men nu kan du nemt frigive ressourcerne, hvis et møde varer kortere end planlagt:

1. Når et møde er gået i gang vises knappen "Frigiv ordre" i stedet for "Slet ordre":frigiv-step-1.png

2. Ved klik på knappen afkortes reservationen til nuværende tidspunkt:

frigiv-step-2.png

 

Single Sign On via SAML2

FacilityNet Outlook Add-in er nu integreret med FacilityNet SSO modul, således at kunder, der har ADFS eller anden SAML2 Single Sign On løsning, kan lade deres brugere logge ind med deres SSO kodeord i stedet for at skulle finde på et nyt til FacilityNet. Når modulet er aktiveret, vil brugeren blive præsenteret for SSO login vindue første gang de starter Outlook op efter installation af Add-in:

single-sign-on.png

Efterfølgende husker Add-in brugeren som sædvanlig, så de ikke skal logge ind igen.

Bemærk: Den interne browser kan ikke dele session med brugerens normale browser, derfor vil vedkommende blive bedt om at logge ind første gang.

Bemærk: SSO i FacilityNet Outlook Add-in kræver at organisationen har aktiveret FacilityNet SSO modul.

 

Fjern tilknytning til ordre når en aftale eller et møde kopieres

Dette sker for at undgå, at to Outlook aftaler peger på samme FacilityNet ordre.

1. Bruger har lavet en aftale og foretaget ressourcebooking på den:

copy-appointment-step-1.png

 

2. Bruger kopierer aftalen i Outlook:

copy-appointment-step-2.png

 

3. Når bruger åbner kopien, fjernes tilknytning til ordren og aftalen er klar til at bruger kan foretage ny bestilling på den:

copy-appointment-step-3.png

 

Bloker ikke ved ugyldige email adresser

Førhen kunne man ikke gå videre fra bekræftelsesvinduet, hvis en deltager havde ugyldig email adresse. Det var særligt uheldigt, fordi vi ikke altid fandt den korrekte email. Nu kan man altid komme videre i sin bestilling:

invalid-email-does-not-block.png

 

Vis ikke bestil knapper når der er en ordre på møde som bruger ikke har adgang til

Man kan kun have én FacilityNet ordre tilknyttet pr. Outlook møde. Så hvis der eksisterer en ordre på et møde, som brugeren ikke har adgang til, kan der ikke bookes ny ordre. Nu skjules bestil-knappen og en besked vises, så brugeren ikke er i tvivl:

no-access-to-order.png

 

Bevar login information ved opgradering

Når der opgraderes fra version 2.5.715 vil brugere ikke blive bedt om at logge ind igen. Bemærk følgende:

  1. Det virker ikke fra tidligere versioner end 2.5.715, da funktionaliteten ligger i versionen der opgraderes fra. FacilityNet har udarbejdet PowerShell scripts til tidligere versioner, så de kan opgraderes uden at login går tabt. Find PowerShell scripts og instruktioner her.
  2. Den nye installationstype skal stemme overens med den gamle. Så hvis der blev valgt "Installer for alle brugere" originalt, skal der vælges det samme ved opgradering. Ligeledes, hvis der originalt blev valgt "Kun for denne bruger", skal det samme vælges under opgradering.
  3. Det gælder kun ved opgradering. Hvis den gamle version af FacilityNet Outlook Add-in først afinstalleres for så at installere den nye, vil login informationer blive fjernet.

 

Forståelig advarsel om begrænsning på antal gentagelser

FacilityNet har en begrænsning på længden af en gentagelsesserie. Dette er udelukkende en begrænsning for en eventuel FacilityNet ordre på en mødeserie, det begrænser ikke længden på nogen serie, som brugeren booker i Outlook. Hvis en mødeserie er for lang og brugeren tilføjer en ressourcebooking via FacilityNet, så bliver ressourcerne kun booket for den første del af serien. Derfor vises en advarsel om dette til brugeren i aftalevinduet. Uheldigvis var denne besked dårligt formuleret og blev vist uanset længde på serien. Det er nu forbedret, således at advarsel kun vises, når serien overstiger FacilityNet begrænsningen. Dernæst forklarer beskeden nu meget mere tydeligt, at begrænsningen kun gælder for ressourcebookingen i FacilityNet:

new-recurrence-limit-warning.png

 

Besked om at man er ved at rette i en gentagelse

I højrepanelet vises nu besked om at man er ved at rette i en gentagelsesserie:

recurring-series-notice.png

Er man på en forekomst, vises i stedet denne besked:

occurrence-notice.png

 

Vigtigste fejlrettelser

Tillad bruger at ignorere fejl under synkronisering

I tidligere versioner blokerede FacilityNet Outlook Add-in for afsendelse af opdatering til mødeindkaldelse, hvis der skete en fejl under behandlingen af opdateringen af den tilhørende ordre. Dette var for at sikre, at ordren altid var synkroniseret med mødet i Outlook. Nu spørges brugeren i stedet om de vil sende alligevel:

error-handling-during-send-step-1.png

error-handling-during-send-step-2.png

Bemærk: Hvis man sender opdatering til mødeindkaldelsen alligevel, vil ordren i FacilityNet ikke blive opdateret med eventuelt nyt bookingtidspunkt og leveringstidspunkt.

 

 

 

 

Var denne artikel en hjælp?
0 ud af 0 fandt dette nyttigt