Takeaway - kvikmanual

Takeaway.png

 

Med FacilityNet Takeaway kan du bestille takeaway online, såfremt kantinen tilbyder denne ordning. Takeaway kan f.eks. være menuer og delikatesser, som du kan tage med hjem til familien. Med FacilityNet Takeaway sparer du tid på at handle ind og lave mad og det er samtidigt en god ordning for at minimere madspild i kantinen. Denne guide beskriver de vigtigste ting for at du hurtigt kan bestille takeaway.

Hvordan bestiller jeg takeaway?

Takeaway kan bestilles uden at logge ind i FacilityNet. Det kræver, at kantinen har publiceret webshoppen. I såfald kan du kontakte kantinen, som kan give dig et link til Takeaway shoppen. Hvis bestilling af Takeaway kræver login, skal du logge ind i FacilityNet for at bestille.

Opret brugerkonto

I nogle virksomheder kan brugerne oprette sin brugerkonto selv. Se guiden "Opret ny bruger" nedenfor. I andre virksomheder bliver alle brugere automatisk oprettet. I dette tilfælde har du modtaget en invitationsmail fra FacilityNet, med et link til at oprette din brugerkonto. Har du ikke modtaget invitationsmailen, så kan du nulstille brugernavn og adgangskode.

Brug linket nedenfor

Bestil din første takeaway ordre

Når du er på bestillingssiden, enten ved at logge ind eller følge det direkte link, som kantinen kan oplyse, så kan du følge nedenstående guides til at bestille eller slette en takeaway ordre. 

Betalingsmuligheder

Afhængigt af opsætningen kan du betale med kreditkort, MobilePay eller tanke-penge op.

Hvor henter jeg maden?

Så snart du har bestilt, modtager du en kvittering og kan afhente maden i kantinen eller andet udleveringssted, som fremgår i bestillingsoversigten.

 

Vigtige links

Alle guides: https://cateringportal.zendesk.com/hc/da/sections/360002253312

Kontakt support: support@facilitynet.dk

Glemt adgangskode: https://bestil-nu.net/glemt-adgangskode

Var denne artikel en hjælp?
0 ud af 0 fandt dette nyttigt