Opret priser på ressourcebooking

Denne guide beskriver, hvordan I opretter en prismodel for at kunne tage betaling for booking af ressourcer.

En prismodel kan bestå af flere pris enheder, f.eks. en pris pr. time, en pris for et halvdagsmøde (f.eks. 4 timer) og en pris for et heldagsmøde (f.eks. 8 timer). Der kan også oprettes en særskilt pris for booking efter et bestemt tidspunkt på dagen eller i weekenden.

 

Opret flere prismodeller

Det er muligt at oprette flere prismodeller og tilknytte de enkelte ressourcer til specifikke prismodeller. Der kan f.eks. være en prismodel for lokaler og en anden prismodel for biler. Der kan også være flere prismodeller for lokaler, f.eks. en prismodel for lokaler med plads til op til 10 personer og en anden prismodel for lokaler med plads til mere end 10 personer.

 

Sådan oprettes en prismodel

Når du er logget ind som servicecenter administrator trykkes Administration ->Prismodel for at oprette en ny pris model:


mceclip0.png

 

For at oprette en ny prismodel trykkes på knappen "Opret":


mceclip1.png

 

 

Angiv et navn for prismodellen, samt evt. en beskrivelse. Vælg om prismodellen skal være gældende for alle ressourcer og hvilke type ressourcer (lokaler, AV-udstyr, biler):


mceclip2.png

 

Når prismodellen er oprettet, tilføjes pris enheder ved at holde musen over menu ikonet og trykke "Vis priser":


mceclip3.png

 

Opret ny pris enhed


mceclip4.png

 

  1. Betegnelse for prisenheden
  2. Timeprisen for ressourcen, hvis kriterierne for denne prisenhed er overholdt. 
  3. Booking varighed bestemmer, hvornår prisenheden skal være gældene. I dette eksempel er det alle bookinger, som varer en time eller under.
  4. Tillægsprisen bestemmer, hvilken prisenhed, som skal være gældende, hvis bookingen overstiger værdien valgt i Booking varighed.
  5. Tid på dagen bestemmer, hvornår på dagen prisenheden skal være aktiv.
  6. Dage i ugen bestemmer, hvilke dage på ugen, hvor prisenheden skal være aktiv.


mceclip0.png

Hvis I har forskellige prismodeller til jeres ressourcer, så skal I oprette flere prismodeller og tilknytte de enkelte ressourcer til prismodellerne. Det gøres ved at redigere den enkelte ressource og tilføje en den relevante prismodel. Husk at fjerne fluebenet i prismodellen, som angiver at den skal gælde for alle ressourcer. 

Var denne artikel en hjælp?
0 ud af 0 fandt dette nyttigt